Ledighedsydelse under ferie

Ledighedsydelse under ferie

Job og arbejdsmarked Borgerservice

Du har ret til at holde ferie med ledighedsydelse allerede det første ferieår, du er ansat i et fleksjob eller er ledig og søger et fleksjob.

Ferieåret går fra 1. september til 31. august. Har du modtaget ledighedsydelse hele ferieåret optjener du 5 ugers ferie. I øvrige tilfælde sker der en forholdsmæssig beregning.

Du skal afholde ferie med ledighedsydelse, inden ferieafholdelsesperioden slutter, det vil sige 4 måneder efter ferieårets udløb. Du kan ikke overføre din ferie med ledighedsydelse fra et ferieår til det næste.

Feriepenge, som du har optjent i et tidligere job, trækkes fra det antal dage, som du kan holde ferie med ledighedsydelse i. Men det gælder kun, hvis din optjente ferie og din ret til feriedage med ledighedsydelse sammenlagt bliver mere end 25 feriedage.

Du skal søge om ferie hos kommunen, senest 14 dage før din ferie begynder. Hvis du først kontakter jobcentret, efter ferien er startet, har du først ret til ledighedsydelse under ferie fra og med den dag, hvor du har kontaktet jobcentret.

Indhold leveret af Borger.dk
Ledighedsydelse og Flexjob

Vi ringer til dig

Klik og bestil et opkald, du bestemmer selv hvornår.

Du kan ringe til os mellem 10.00 og 11.00 på 7233 3333

Den Digitale Hotline

Brug for hjælp til selvbetjening?

Telefontid 10.00 - 11.00

Ydelsesafdelingen
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring