Skylle/tørre toilet

Et skylle/tørre-toilet både skyller og tørrer efter toiletbesøg. Det kan styres med en fjernbetjening eller en kontakt. Det kan både være et komplet toilet, der installeres, eller et toiletbræt, der sættes oven på et eksisterende toilet.

For borgere med behov for hjælp til toiletbesøg medvirker et skylle-tørretoilet til øget selvhjulpenhed og værdighed og dermed en bedre livskvalitet. Desuden kan et skylle-tørre toilet bidrage til en bedre intimhygiejne og dermed mindskes risikoen for urinvejsinfektioner.

Samtidig reduceres behovet for personlig pleje og kan dermed frigøre tid til andre opgaver. Nogle borgere kan blive helt selvhjulpne, andre vil fortsat have behov for hjælp til at få bukserne af og på og måske forflytning til og fra toilettet, men de vil ikke længere have behov for hjælp til den intime del af toiletbesøget.

Hvor?

Hjørring kommune har skylle-tørretoiletter på enkelte plejecentre samt botilbud. Det er muligt at ansøge om et skylle-tørre toilet hos Myndighed Hjælpemidler. De vil foretage en juridiske og faglig vurdering om borger kan få et skylle-tørre toilet bevilliget.

Kontakt

Myndighed Hjælpemidler

Tlf.: 72 33 50 20
man. - tirs. kl. 9.00 - 12.00
ons. lukket
tors. - fre. kl. 9.00 - 12.00

Skriv til Myndighed Hjælpemidler

Skriv til Myndighed Hjælpemidler som pårørende

Folder med kommunens

Teknologier og projekter